Koude dagen vragen om feel good food! Geïnspireerd op het winterseizoen en de uitgangspunten van Dutch Cuisine heeft onze chef-kok dit heerlijke stamppotje geselecteerd. Met eens een andere winterse krachtpatser in de hoofdrol; bloemkool in plaats van boerenkool. Lekker extraordinary! Lekker smeuïg en de kaas en Amsterdamse uitjes geven de bloemkool stamppot wat extra pit.
Wat heb je nodig voor dit recept:
Hoofdgerecht voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, in gelijke stukken
- 400 g bloemkool, in roosjes
- 20 g boter
- 150 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
- 100 ml crème fraîche
- 150 g veldsla
- 125 g Leidse kaas, helft in blokjes, helft geraspt
- zout en peper uit de molen
Hoe bereid je dit recept:
- Kook de aardappels in een laagje (3-4 cm) licht gezouten water afgedekt in 20-25 minuten gaar.
- Voeg na 15 min. de bloemkoolroosjes toe en kook mee.
- Verwarm intussen in een koekenpan de boter en bak de Amsterdamse uitjes hierin 12-15 min. tot ze licht kleuren.
- Giet de aardappels en bloemkool af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp de aardappels en bloemkool grof.
- Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Schep de veldsla en de kaasblokjes door de stamppot.
- Verdeel de stamp over de borden en bestrooi met de geraspte Leidse kaas en Amsterdamse uitjes.
- Eet smakelijk!
Wil je vaker door Green.DNA geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor onze online nieuwsbrief.
Op zoek naar nog meer inspiratie?
Recept + foto: deliciousmagazine.nl