Recept: bloemkool stamppot - Evenementencatering Green.DNA

Recept bloemkool stamppot

feel good winterkost

Recept bloemkool stamppot

Koude dagen vragen om feel good food! Geïnspireerd op het winterseizoen en de uitgangspunten van Dutch Cuisine heeft onze chef-kok dit heerlijke stamppotje geselecteerd. Met eens een andere winterse krachtpatser in de hoofdrol; bloemkool in plaats van boerenkool. Lekker extraordinary! Lekker smeuïg en de kaas en Amsterdamse uitjes geven de bloemkool stamppot wat extra pit.

Wat heb je nodig voor dit recept:

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild, in gelijke stukken
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 20 g boter
  • 150 g Amsterdamse uitjes, gehalveerd
  • 100 ml crème fraîche
  • 150 g veldsla
  • 125 g Leidse kaas, helft in blokjes, helft geraspt
  • zout en peper uit de molen

Hoe bereid je dit recept:

  1. Kook de aardappels in een laagje (3-4 cm) licht gezouten water afgedekt in 20-25 minuten gaar.
  2. Voeg na 15 min. de bloemkoolroosjes toe en kook mee.
  3. Verwarm intussen in een koekenpan de boter en bak de Amsterdamse uitjes hierin 12-15 min. tot ze licht kleuren.
  4. Giet de aardappels en bloemkool af en vang het kookvocht op. Voeg de crème fraîche toe en stamp de aardappels en bloemkool grof.
  5. Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Schep de veldsla en de kaasblokjes door de stamppot.
  7. Verdeel de stamp over de borden en bestrooi met de geraspte Leidse kaas en Amsterdamse uitjes.
  8. Eet smakelijk!

Wil je vaker door Green.DNA geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor onze online nieuwsbrief.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

 

 

Recept + foto: deliciousmagazine.nl