Evenementencatering Green.DNA - Recept boerenkoolsalade

Recept boerenkoolsalade

Met granaatappelpitjes

Recept boerenkoolsalade

Deze boerenkoolsalade is een echte groene krachtpatser. Tijdens de lunch van onze evenementen echt een energiebommetje. Boerenkool is lekker winters, en dit recept is volgens onze chef-kok een aanrader! Een makkelijk recept, en weer eens wat anders dan boerenkoolstamppot met worst. Deze boerenkoolsalade is heerlijk en voedzaam als lunch of bijgerecht.

Wat heb je nodig voor dit recept:

Geschikt voor 4 personen

  • 300 g boerenkool
  • de pitjes van 1 granaatappel
  • 75 g geroosterde pecannoten
  • 2 appels
  • 135 g pecorino kaas
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 of 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel sesamolie 
  • Peper en zout

Hoe bereid je deze boerenkoolsalade:

Voor deze heerlijke winterse boerenkoolsalade is niet veel kooktalent nodig. Alleen een beetje liefde en geduld en misschien een geroosterde bruine boterham met een goede lik roomboter…

  1. Leg de boerenkool in een mooie schaal of verdeel het over 4 borden.
  2. Maak een dressing van de olijfolie, appelazijn, ahornsiroop en sesamolie
  3. Voeg hier peper en zout naar smaak aan toe
  4. Hussel de dressing (zoveel als je lekker vindt) door de boerenkool, en laat even staan zodat de rauwe boerenkool door de zuren in de dressing iets zachter wordt
  5. Bestrooi de boerenkoolsalade met stukjes appel, de pitjes van de granaatappel, pecannoten en geraspte pecorinokaas
  6. Naar smaak nog een beetje peper uit de molen

Eet smakelijk!

Wil je vaker door Green.DNA geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor onze online nieuwsbrief.

Op zoek naar nog meer inspiratie?