Recept knolselderij-preisoep - Evenementencatering Green.DNA

Recept: knolselderij-preisoep

Recept knolselderij-preisoep

Deze heerlijke knolselderij-preisoep komt tijdens onze evenementen regelmatig voorbij als lunch, voor of walking dinner gerecht, maar is ook een aanrader na een stevige boswandeling! Deze soep is niet alleen lekker, hij is ook nog eens gemakkelijk te maken, echt comfort food!

Wat heb je nodig voor deze soep:

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 2 grote pastinaken, in plakjes
  • 2 grote aardappels, in blokjes
  • 1 grote prei, in ringen
  • 1 teen knoflook
  • fijngesneden bosje kervel of wanneer je zin hebt in iets anders; winterkool (boerenkool of palmkool)
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram oude boerenkaas, geraspt
  • versgemalen peper
  • Knapperig brood om erbij te serveren

Hoe bereid je de knolselderij-preisoep:

  1. Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de knolselderij, de pastinaak, de aardappel in ca. 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de gewassen koolblaadjes in sliertjes en laat deze samen met de prei en knoflook nog 5 minuten mee pruttelen.
  3. Zet het vuur laag en voeg al roerend roomkaas toe.
  4. Neem de pan van het vuur als de roomkaas is gesmolten en roer er de oude kaas door. Laat de soep niet meer koken.
  5. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met de fijngesneden kervel of winterkool. Onze chef gebruikte extraordinary paarse boerenkool!
  6. Serveer met vers, knapperig brood, eet smakelijk!

Wil je vaker door Green.DNA geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor onze online nieuwsbrief.

Op zoek naar nog meer inspiratie?