Recept paddenstoelensoep - Green.DNA

Recept Paddenstoelensoep

een heerlijk herfstsoepje

Recept paddenstoelensoep

Geïnspireerd op het herfstseizoen en de uitgangspunten van Dutch Cuisine heeft onze chef-kok een heerlijk seizoenssoepje gemaakt. Een makkelijk receptje, dus ook jij kan deze heerlijke paddenstoelensoep maken! Voor dit recept gebruikte hij gedroogd eekhoorntjesbrood, ook wel porcini genoemd. Heerlijk voor na een wandeling in het bos of als voorgerecht bij een diner met vrienden.

Benieuwd naar dit smakelijke gerechtje? Ga dan snel aan de slag met onderstaand recept en geniet van de smaken van de herfst!

Wat heb je nodig voor dit recept:

Voorgerecht voor 4 personen

  • klontje boter
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 200 gr room
  • runderbouillon 1 liter
  • 1 teentje zwarte knoflook (natuurwinkel of AH XL)
  • zwarte peper en extra vierge olijfolie

Hoe bereid je dit recept:

  1. Snijd de sjalot en knoflook fijn en fruit 5 minuten op laag vuur aan in een klontje boter
  2. Voeg de bouillon toe
  3. Spoel het eekhoorntjesbrood af en doe dit bij de bouillon
  4. Laat 15 minuten zacht doorkoken
  5. Voeg de room en zwarte knoflook toe
  6. Pureer het geheel met een staafmixer
  7. Maak af met grove zwarte peper en een drupje olijfolie
  8. Eet smakelijk!

Wil je vaker door Green.DNA geïnspireerd worden? Schrijf je dan in voor onze online nieuwsbrief.

DUTCH CUISINE EVENEMENTENCATERING

Green.DNA kookt zoveel mogelijk seizoensgerechten met streekproducten, en laten wij ons inspireren door onze moestuin. Gebruiken we minder vlees en vis dan dat je thuis zou doen, experimenteren we met ludieke plantaardige producten (ken je bijvoorbeeld de knakwortel al?) en streven we naar zo min mogelijk verspilling (kijktip documentaire Wasted!). Want goed en gezond eten geeft energie!

Nieuwsgierig hoe wij invulling geven aan de Dutch Cuisine en wil je graag onze evenementencatering eens komen proeven? Je bent van harte welkom voor een rondleiding op een van onze evenementenlocaties en/of kennismaking met onze chef en keuken!