Persbericht: Congreslocatie Innovatiekracht kijkt terug op succesvol eerste jaar

Persbericht: Congreslocatie Innovatiekracht kijkt terug op succesvol eerste jaar

Regio’s nieuwste congreslocatie Innovatiekracht bestaat 1 jaar! De congreslocatie, nabij de Spijkenissebrug opende 30 juni vorig jaar haar deuren voor zakelijke bijeenkomsten met een maatschappelijk, duurzaam of innovatief thema. Het centrum voor innovatie en duurzaamheid ligt verscholen in het landschap op een groene landtong aan de Plaatweg in Spijkenisse, net onder de rook van Rotterdam. Gasten omschrijven het als een verborgen parel die gevonden moet worden. Niemand had kunnen bedenken dat juist deze plek zich zou ontwikkelen tot zo’n succesvolle congreslocatie. De Klarenbeekse ondernemer Sam Verwaijen kijkt tevreden terug op een succesvol eerste jaar.

“Uiteraard had ik vertrouwen in ons concept toen ik dit avontuur in de Randstad begon. Onze relaties gaven aan dat er in de omgeving van Rotterdam ook behoefte was aan een inspirerende, groene congreslocatie waar visie en strategiebijeenkomsten van ondernemingen kunnen worden gehouden. Toch had ik niet durven dromen dat Innovatiekracht binnen een jaar zou uitgroeien tot zo’n gewilde congreslocatie”, aldus Verwaijen. 

Landelijke aantrekkingskracht
De congreslocatie, nabij de Spijkenissebrug opende 30 juni vorig jaar haar deuren voor zakelijke bijeenkomsten met een maatschappelijk, duurzaam of innovatief thema. Vele bijzondere en inspirerende evenementen volgden. De congreslocatie is de tweede vestiging van eigenaar Verwaijen en de gastenlijst vol bekende bedrijven toont aan dat bedrijven uit het hele land de congreslocaties weten te vinden. De locaties en zijn bevlogen medewerkers zetten gastvrijheid, innovatie en duurzaamheid in een ander daglicht. 

Wethouder van de gemeente Nissewaard Christel Mourik: “Congreslocatie Innovatiekracht is een uniek concept. Wij zijn trots dat een ondernemer met zoveel visie en durf zich in de gemeente Nissewaard heeft gevestigd. Ik nodig bedrijven uit heel Nederland uit om dit mooie stukje van onze gemeente te komen ontdekken. Spijkenisse, is centraal gelegen tussen stad en haven en de Plaatweg is een unieke groene oase waar ruimte en rust een mooie basis zijn voor een inspirerend congres.”

Over congreslocatie Innovatiekracht
Innovatiekracht, het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling van Sam Verwaijen, eigenaar van Green.DNA, heeft een bijzonder ontwerp dat zowel qua vorm als materiaalgebruik toonbeeld is van innovatie. Het gebouw verrijst letterlijk uit het landschap en het omvangrijke dak is geheel begroeid met grassen, mossen en planten. Dit geeft het pand een landelijke uitstraling maar zorgt ook voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten. De hoogwaardige glaswand over de gehele breedte van het pand ligt op het noorden en zorgt voor voldoende licht, een fenomenaal uitzicht, maar ook dat er geen airconditioning nodig is. Het pand wordt verwarmd door een biomassa installatie waar al het eigen afval wordt omgezet in energie en regelt zijn eigen waterzuivering. Innovatieve, out of the box keuzes die zorgen voor inspiratie en een unieke beleving. www.green-dna.nl/congreslocaties/innovatiekracht 

Over Green.DNA
De oorsprong van Green.DNA ligt in Klarenbeek. Een groene, vruchtbare omgeving waar in 1997 vergaderlocatie Het Glazen Huis en leiderschapstraining Span of Control werden geboren. In de locaties Het Glazen Huis, Veerkracht en Innovatiekracht hebben de afgelopen jaren veel bijzondere bijeenkomsten en trainingen plaatsgevonden en diverse veelbelovende, concepten zagen het levenslicht. Eind 2015 zijn alle activiteiten samengevat in een nieuwe, overkoepelende naam. Green.DNA verzorgt authentieke locaties, bijzondere events, smakelijke en vitaliserende catering, inspirerende verhalen en innovatieve projecten.