Green.DNA's eigenwijze visie op het nieuwe werken

Maak kennis met Mr.Green

WORK | EAT | MEET

Green.DNA’s eigenwijze visie op het nieuwe werken

Weken liepen de bouwvakkers en stylistes af en aan. Een grondige verbouwing was nodig om het voormalig ABN gebouw in Apeldoorn klaar te maken voor de komst van Mr.Green. Mr.Green, het ludieke hospitalityconcept van de Klarenbeekse ondernemer Sam Verwaijen (Green.DNA), deed april 2019 zijn intrede in diverse kantoorpanden en geeft werken en vergaderen een nieuwe impuls.

Want de kantoorbaan en vergaderen in suffe vergaderzaaltjes zijn volgens Verwaijen passé. ‘Het traditionele werken heeft een imagoprobleem waar geen influencer meer iets aan kan doen. Ooit was het felbegeerd en werd er over opgeschept, maar wie wil er tegenwoordig nou de hele dag achter een computer zitten? Dat is toch niet meer van deze tijd?’

24/7

Verwaijen vindt het dan ook niet zo gek dat het aantal zzp’ers de afgelopen 10 jaar is verdubbeld. ‘Want verlangen we allemaal niet naar meer vrijheid in onze werkdag? We werken al lang niet meer alleen van 9 tot 5, want overleg in een appgroep met collega’s, mail beantwoorden ’s avonds en in het weekend en een telefoontjes beantwoorden op je vrije dag zijn toch ook werk? En toch kruipen we iedere dag braaf achter ons bureau. Dat moet anders kunnen!’

Het nieuwe werken

In structureel thuis werken gelooft Verwaijen niet. ‘Oké af en toe is het best relaxt, maar heel productief en inspirerend is het niet. Andere mensen en de juiste omgeving inspireren! En, zichtbaarheid en netwerken loont. Daarnaast werkt de printer thuis nooit, en zal je zelf ook nooit een echte barista worden… Maar het gevoel en de sfeer van thuis zijn wel heel fijn en dus vind je bij Mr.Green een plek die voelt als thuis!’

Vrijheid en afwisseling

Want ook wanneer je geen ambities hebt om voor jezelf te beginnen, moet er volgens Verwaijen alternatief zijn. ‘We verlangen naar vrijheid, maar we pakken hem niet. De momenten dat je thuis nog even aan het werk bent, daar mag best iets tegenover staan.’ Een fijne plek waar je graag koffiedrinkt, werkt, luncht, vergadert en afspreekt met vrienden voor een borrel is volgens hem de oplossing. En dus bedacht hij Mr.Green. Een ludiek concept dat werken en vergaderen naar de 21e eeuw trekt.

Like a boss

En zo koos Verwaijen het mooiste pand van Apeldoorn en implementeerde daar zijn concept. De gehele begane grond werd aangepakt en getransformeerd naar ‘het nieuwe werken’. Je wordt ontvangen in de bar en drinkt daar een goede kop koffie terwijl je wacht op jouw afspraak. Je werkt wat of loopt naar een van de 16 verrassende vergaderruimtes met namen zoals de Batcave, Panic Room, Tekenkamer en  War Room die je al per 10 minuten kan boeken. Mr.Green is stoer, mysterieus en stijlvol. Het is een plek in Apeldoorn waar echte bazen en bazinnen (al dan niet in loondienst) komen om te lunchen, werken en vergaderen.

DOMIBO

En op donderdag? Dan pakt Mr.Green uit en transformeert hij naar een urban hotspot met underground DJ, cocktails en shuffleclub. ‘Want het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen’, aldus Verwaijen.

Mr.Green

Mr.Green is een high service hospitalityconcept van Green.DNA, dat bestaand vastgoed transformeert naar dé plek waar je wilt werken, lunchen en vergaderen. Locaties waar je de lekkerste koffie drinkt, goed kan eten en gewoon graag werkt, vergadert en afspreekt. Mr.Green creëert een inspirerende en representatieve werkomgeving met hetzelfde comfortgevoel als thuis aan de keukentafel, de dynamiek van een hip lunchcafé en de faciliteiten van een kantoor.