Blog: Thuiswerken - de visie van Mr.Green by Green.DNA

Thuiswerken

De wekker gaat een uurtje later. Je werkt vandaag thuis en dat scheelt reistijd. Met je haar in just out of bed coupe en je nerdy bril op je neus –geen lenzen vandaag – kruip je achter de laptop. Ontbijtje erbij, koffie gezet, Spotify aan. Je bent good to go.

Thuiswerken is relaxed. Dat zal Mr.Green niet ontkennen. Toch gaat hij liever naar kantoor. Why?

Andere mensen inspireren

Ja, je kat is ook heel leuk. Maak vooral nog even een foto voor op Instagram. Maar hoeveel advies over omgaan met die lastige klant heeft hij je al gegeven? Collega’s en relaties fysiek zien en spreken geeft een betere samenwerking. En een spontaan gesprek brengt je soms op de beste ideeën.

De juiste omgeving inspireert

Lekker relaxed, thuiswerken in je huispak. Maar hoe on top of the world voel jij je in je kloffie? In je natuurlijke habitat is het soms lastig om de juiste flow te pakken te krijgen. Logisch: je woonkamer ademt ontspanning uit. Of staat juist vol met rommel. Hoe dan ook: het is niet the place to be als je de wereld wilt veroveren.

Zichtbaarheid loont

Online én offline. Soms maak je een afspraak, soms loop je zomaar tegen iemand aan. Toevallige ontmoetingen, top of mind zijn bij anderen, het kan je zomaar iets opleveren. Wees geen kluizenaar.

Afleiding loont niet

Als je thuiswerkt word je niet afgeleid door mensen aan je bureau. Maar wel door de bezorger die bij jou alle pakketjes uit de buurt afgeeft. En door je moeder die belt, omdat ze denkt dat thuiswerken een synoniem is voor alle tijd om even rustig bij te praten. Voor je het weet ben je de go-to guy geworden voor iedereen die iets nodig heeft, want ja ‘je werkt toch thuis vandaag?’ Ren, ren nu het nog kan.

Ergernissen: het werkt allemaal net niet

Een dagje aan de keukentafel is geen probleem. Maar echt lekker zit die kruk niet. De printer werkt nooit. En een barista zul je ook nooit worden.

Dus daarom schopt Mr. Green je je huis uit
Voor je eigen bestwil. Op naar kantoor. En als je daar geen leuke inspirerende mensen met dito omgeving en verrukkelijke koffie treft, kom dan eens langs bij Mr.Green in Apeldoorn. Want het kan: relaxter werken dan thuis!