Blog: Waarom kiezen voor een groene evenementenlocatie? - Green.DNA

Groene evenementenlocaties

Wist je dat de natuur wonderlijke effecten heeft op onze prestaties? Minder stress, een beter concentratievermogen én een beter humeur.

Evenementen in een groene omgeving hebben:

  • een betere sfeer
  • zijn effectiever én
  • worden beter gewaardeerd

dan evenementen in een stedelijke omgeving. Groene evenementenlocaties zijn dus ’the place to be!’

Wat groen kan doen

Uit onderzoek blijkt dat het positieve effect niet alleen maar te maken heeft met het inademen van frisse lucht of de prettige natuurlijke omgeving. Het gaat dieper: natuurervaring en groenbeleving heeft een positieve invloed op de manier waarop onze hersenen informatie verwerken. Omgekeerd ben je in een stedelijke omgeving al snel overprikkeld en dat gaat ten koste van onze aandacht.

Groene evenementenlocaties van Green.DNA

Voor een evenement of congres dat impact én effect heeft, is het dus raadzaam te kiezen voor een evenementenlocatie in een groene omgeving. En dat komt goed uit! De evenementenlocaties van Green.DNA worden door onze gasten ‘pareltjes in het groen’ genoemd. Centraal gelegen, maar midden in de natuur. Zelf ontworpen en eigenhandig gebouwd. Unieke constructies en zorgvuldig gekozen materialen. Super geschikt dus voor een inspirerend congres, productieve teamdag of constructieve vergadering! 

Ook een groen evenement organiseren?

Wil je ook een evenement organiseren in een groene omgeving? Kijk dan eens naar onze evenementenlocaties. Plan via de locatiepagina een rondleiding en ervaar zelf wat groen met je doet!