Ambassadeur Dutch Cuisine - Green.DNA Evenementencatering

Dutch Cuisine

Green.DNA is a proud Dutchy!

Ambassadeur Dutch Cuisine

De Nederlandse cultuur en creativiteit zijn serious business. Dutch Design, Dutch Architecture en Dutch Fashion, zijn wereldwijd klinkende begrippen. Green.DNA vindt het tijd om ook onze keuken op de kaart te zetten! En dus laten we ons in onze evenementencatering inspireren door de Dutch Cuisine!

Dutch Cuisine

Welke chef wil nu niet smaakvol, gezond en duurzaam koken voor zijn gasten? Met de mooie groenten en verse en (seizoens)producten van Nederlandse bodem, en met minder vis en vlees? Dutch Cuisine is een beweging die de Nederlandse keuken en eetcultuur promoot. Dutch Cuisine laat zien dat de Nederlandse keuken creatief is, gevarieerd en seizoensgebonden. En dat deze helemaal past in het huidige tijdsbeeld waarin bewustwording en duurzame voeding een grote rol spelen.

Ambassadeur Dutch Cuisine

En je hoeft echt niet ineens geitenwollensokken te gaan dragen wanneer je seizoensgroenten een hoofdrol geeft en kleinere porties, verantwoord vlees en vis gebruikt! In tegendeel deze groene en bewuste stroming is juist heel erg hip en happening. Steeds meer mensen ervaren dat deze gezonde manier van eten energie geeft! Top chefs zoals Jonnie Boer, Angelique Schmeinck en Estee Strooker zijn dan net als wij ook trotse ambassadeurs.

En dat doen we omdat we duurzaam, lekker en gezond eten ook in de eventbranche onder de aandacht willen brengen. En maken we duurzame en verantwoorde keuzes voor onze gasten nog gemakkelijker en aantrekkelijker! Dutch Cuisine kan als verbindende schakel de verduurzaming van de voedselconsumptie versnellen en dat is goed is voor onze economie én voor de planeet.

Dutch Cuisine Evenementencatering

Green.DNA kookt zoveel mogelijk seizoensgerechten met streekproducten, en laten wij ons inspireren door onze moestuin. Gebruiken we minder vlees en vis dan dat je thuis zou doen, experimenteren we met ludieke plantaardige producten (ken je bijvoorbeeld de knakwortel al?) en streven we naar zo min mogelijk verspilling (kijktip documentaire Wasted!). Want goed en gezond eten geeft energie!

Dutch Cusine bij Green.DNA

Nieuwsgierig hoe wij invulling geven aan de Dutch Cuisine en wil je graag onze evenementencatering eens komen proeven? Je bent van harte welkom voor een rondleiding op een van onze evenementenlocaties en/of kennismaking met onze chef en keuken!