Duurzame evenementen bestaan niet... - Green.DNA

Duurzame evenementenlocaties

Duurzame evenementen bestaan niet…

…maar hoe dragen we tóch ons steentje bij?

Om als evenementenorganisatie met 4 duurzame evenementenlocaties te zeggen dat duurzame evenementen niet bestaan, is nog al wat. Maar toch doen we het, want Green.DNA is graag een beetje tegendraads… 

Duurzame evenementen zijn in een tijd van kleine budgetten, veel concurrentie, hoge no-shows en nog hogere standaarden van bezoekers, een utopie. Want hoe je het ook wendt of keert, een evenement organiseren heeft impact op het milieu. En dat gaat verder dan het kiezen voor een duurzame evenementenlocatie en het vervoer naar de evenementenlocatie toe. De verwarming of koeling van het gebouw, de catering, het gebruik van stroom en water. Het grootste resultaat behaal je met bewustzijn en kleine aanpassingen van ons gedrag.

We dagen je uit

Hoe kunnen we een evenement organiseren én onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen? Ons antwoord: door anders te denken en te doen. Niet te zoeken naar een heilige graal, maar door bewuste en verantwoorde keuzes te maken en ook jouw gasten te stimuleren hun verantwoordelijkheid te nemen. We dagen jou dan ook uit om op het gebied van duurzaamheid geen volger te zijn van de massa, maar op een authentieke, slimmere manier met duurzaamheid om te gaan.

5 stappen naar een duurzamer evenement

Stel jezelf eens kritische vragen bij het organiseren van een duurzaam evenement:

 • Is het nodig dit event te organiseren?
  Of is een webinar of podcast ook een optie om jouw boodschap over te brengen? 
 • Hoe laat ik mijn gasten reizen?
  Kan je carpoolen aantrekkelijk maken door het aantal parkeerplaatsen te beperken of mensen die alleen reizen te laten betalen voor een parkeerplaats?
 • Hoe zorg ik voor een minimale ‘no show’?
  Voelen jouw gasten zich verantwoordelijk voor de gevolgen wanneer ze zich aanmelden maar niet komen opdagen? 
 • Wat staat er op het menu?
  Biologische sinaasappelsap van ingevlogen sinaasappels uit Brazilië of een lokaal appelsapje?
 • Wat is het nut en de noodzaak van give aways of goodie bags?
  Wil je indruk maken met een verrassende en inspirerende dag of met een tasje vol gadgets en folders?

Duurzaam evenement op een duurzame evenmentenlocatie

Maar zelfs door kritische vragen te stellen, wordt het evenement nog niet 100% duurzaam, wel neem je verantwoordelijkheid. Dat is ook wat wij deden bij de bouw van onze evenementenlocaties en nog steeds iedere dag op onze duurzame evenementenlocaties doen. Door ook jouw gasten mee te nemen in de bewuste keuzes die je maakt bij het organiseren van een event, creëer je bewustwording en wordt verandering mogelijk.

Meer inspiratie nodig?

Nieuwsgierig naar onze ervaringen en belevenissen in de duurzaamheidsjungle, of zoek inspiratie en wil je eens met ons brainstormen over duurzame evenementen? Je bent van harte welkom op een van onze duurzame evenementenlocaties.