Duurzame evenementen bestaan niet... - Green.DNA

Duurzame evenementenlocaties

Duurzame evenementen bestaan niet…

…maar hoe dragen we tóch ons steentje bij?

Om als evenementenorganisatie met groene, duurzame evenementenlocaties te zeggen dat duurzame evenementen niet bestaan, is nog al wat. Maar toch doen we het, want Green.DNA is niet roomser dan de paus en graag een beetje tegendraads… 

Duurzame evenementen zijn in een tijd van kleine budgetten, veel concurrentie, hoge no-shows en nog hogere standaarden van bezoekers, een utopie. Want hoe je het ook wendt of keert, een evenement organiseren heeft impact op het milieu. Maar hoe kan je dan toch jouw steentje bijdragen en verder gaan dan het kiezen voor een groene evenementenlocatie en duurzaam vervoer naar de evenementenlocatie toe? We dagen je uit…

5 stappen naar een duurzamer evenement

Stel jezelf eens kritische vragen bij het organiseren van een duurzaam evenement:

 • Is het nodig dit event te organiseren?
  Of is een webinar of podcast ook een optie om jouw boodschap over te brengen? 
 • Hoe laat ik mijn gasten reizen?
  Kan je carpoolen aantrekkelijk maken door het aantal parkeerplaatsen te beperken of mensen die alleen reizen te laten betalen voor een parkeerplaats?
 • Hoe zorg ik voor een minimale ‘no show’?
  Voelen jouw gasten zich verantwoordelijk voor de gevolgen wanneer ze zich aanmelden maar niet komen opdagen? 
 • Wat staat er op het menu?
  Biologische sinaasappelsap van ingevlogen sinaasappels uit Brazilië of een duurzaam, lokaal appelsapje?
 • Wat is het nut en de noodzaak van give aways of goodie bags?
  Wil je indruk maken met een verrassende en inspirerende dag of met een tasje vol gadgets en folders?

Duurzaam evenement op een duurzame evenmentenlocatie

Maar zelfs door kritische vragen te stellen, wordt het evenement nog niet 100% duurzaam. Wel neem je verantwoordelijkheid en voor je het weet inspireer je jouw gasten om ook bewuste, groene keuzes te maken.

Dat is ook wat wij deden bij de bouw van onze evenementenlocaties (en nog steeds iedere dag op onze duurzame evenementenlocaties doen). Neem jouw gasten mee in de bewuste keuzes die je maakt bij het organiseren van een event, creëer bewustwording en inspireer! Dan wordt een duurzaam(er) evenement mogelijk!

Meer inspiratie nodig?

Nieuwsgierig naar onze ervaringen en belevenissen in de duurzaamheidsjungle? Zoek je inspiratie en wil je eens kritisch kijken naar jouw evenement? Just call, we sparren graag met je op een van onze duurzame locaties.

LEES MEER