Inspiratie voor een duurzaam cadeau - Green.DNA

Inspiratie voor duurzame cadeautjes

zes originele suggesties

Inspiratie voor een duurzaam cadeau

Het is de tijd van Sinterklaascadeau’s, kerstpakketten en gezellig samenzijn met vrienden en familie. Hoogste tijd dus om wat cadeau inspiratie op te doen voor deze sfeervolle eindejaarsperiode. Want het is vaak best een zoektocht om leuke, duurzame relatiegeschenken, sinterklaas- en kerstcadeau’s te vinden. Gelukkig heeft Green.DNA leuke connecties en inspiratiebronnen en helpen we je op weg met deze originele suggesties:

RotterZwam growkit

Wist je dat: 99% van de koffieboon afval wordt? Dat we 70% van onze koffie gezellig thuis drinken? En dat koffieprut een universele en voedingrijke grondstof is waar je heel goed paddenstoelen op kunt kweken?

RotterZwam, doet dit al jaren, en om het koffiedik thuis een enkeltje prullenbak te besparen, heeft RotterZwam nu ook een growkit ontwikkeld om thuis paddenstoelen te kweken. Dit duurzame cadeau gaat jaren mee. De growkit kan namelijk elke keer weer opnieuw worden opgestart zonder dat er nieuw broed nodig is!

Deze growkit zelf bestellen of hem cadeau doen aan iemand? Je bestelt hem hier.

Dutch Tulip Vodka

Een wodka die wordt geproduceerd van biologische tulpenbollen, het klinkt als een grap, maar is ludiek, duurzaam en succesvol Nederlands idee waar Joris Putman en Bart Bouter van de Dutch Tulip Vodka de internationale markt mee veroveren. Dit oer Hollandse cadeau met een inspirerend verhaal past helemaal bij Dutch Cuisine en de Green.DNA filosofie en is zeker een aanrader voor de feestdagen!

Een prachtig, puur Hollands, relatiegeschenk en weer eens wat anders dan Delftsblauw, kaas of stroopwafels. Bestel hier jouw fles.

Kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi

Het kookboek ‘Plenty’ is één van de vele succes van Yotam Ottolenghi. Volgens velen is hij de man die zelfs broccoli sexy weet te maken. In deze besteller maakt hij het gebruik van sumak, za’atar en granaatappelpitten, ingrediënten die hij met dit boek, populair wist te maken in Nederlandse keuken. Volgens Green.DNA een echte aanrader. Want behalve dat onze chef-kok zijn inspiratie haalt uit de boeken van Yotam Ottolenghi, wordt in dit kookboek veelal gekookt met seizoensgroenten. Een uitgangspunt waar Green.DNA en Dutch Cuisine voorstander van zijn!

Is dit een cadeau wat jij graag krijgt of geeft? Je vindt het hier.

Liefde gaat door de maag

Geef eens een etentje cadeau! Bij Persijn Dutch Eatery in Amsterdam kan je superlekker, ludiek en verantwoord eten. Met ingrediënten van Hollandse bodem en uit eigen dakkas, merk je dat de Nederlandse keuken ook vernieuwend en verrassend kan zijn. Behalve dat je hier heerlijk ontbijt, luncht en dineert, kijk je door het geweldige design van TANK ook je ogen uit.

Reserveer hier jouw tafel.

Het is het lievelingsrestaurant van onze chef. Restaurant BAK in Amsterdam. Het restaurant werkt alleen met lokale producten en er wordt een seizoengebonden, gastronomisch menu geserveerd. Groenten spelen een belangrijke rol in de keuken en er wordt geen vlees van vee meer gebruikt: alleen wild vlees en vis. Dieren die garandeert een vrij leven hebben gehad. Een lekker, duurzaam en verantwoord cadeau!

Zelf ervaren of jouw relaties in de watten leggen? Reserveer dan hier!

Lush Naked

Immens populair bij jong en oud, de kleurrijke en geurende producten van Lush. Om actief een steentje bij te dragen aan het reduceren van het plasticafval in de cosmetica-industrie werkte Lush de afgelopen jaren een complete naked (verplakkingsloze) lijn. Goed voor je huid (geen chemicaliën) én voor het milieu. Naakte gezichts-, lichaams- en haarverzorging met dezelfde kwaliteit als producten in een plastic flesje of potje.

Verras jouw secretaresse, moeder, zusje of vriendin met duurzame, naakte cadeautjes van Lush.

Pela, Iphone cover – Hip en duurzaam

Telefoonhoesje nodig of cadeau geven? Kijk dan eens op de site van Pela. Pela produceert allerdaagse producten, zonder allerdaags afval. Niet suf en saai, maar wannahaves zoals deze hippe Iphone, Samsung of Google pixi cover in allerlei toffe kleurtjes!

Meer inspiratie nodig?

We helpen je niet alleen graag met wat inspiratie voor een leuk relatiegeschenk, Sint- of Kerstcadeau, maar ook bij het organiseren van een sfeervol evenement, geslaagd kerstdiner en bij het vinden van een inspirerende, groene locatie. Dus lees lekker verder of neem contact met ons op.