Sam Verwaijen - eigenaar Green.DNA

Sam Verwaijen

Ondernemer, innovator en visionair

Sam Verwaijen

Sam Verwaijen (1980) is een bevlogen ondernemer en de eigenaar van Green.DNA. Een innovator, een visionair die altijd zoekt naar nieuwe mogelijkheden, kansen en inspirerende projecten. Door anders, simpeler en bewuster naar zaken te kijken resulteren deze samenwerkingen vaak in vernieuwende, duurzame en succesvolle projecten. Een ondernemer met passie, daadkracht en lef. 

In het kort:

  • Directeur van diverse vergader- en congreslocaties
  • Onorthodox spreker
  • Conceptontwikkelaar

Here’s to the crazy ones.
The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently.

They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

– Rob Siltanen –

Ondernemend

Na jaren een hardgroeiend hoveniersbedrijf en meubelmakerij te hebben gerund, heeft Sam in 2005 Het Glazen Huis, centrum voor leiderschap in Klarenbeek van zijn vader overgenomen. In een hoog tempo groeide hij van onbewust onbekwaam, bewust onbekwaam naar bewust bekwaam. Zijn ondernemerschap en unieke visie maakten dat het bedrijf de afgelopen jaren diverse nieuwe locaties, concepten en activiteiten ontwikkelde. Met anno 2017 een groen en groeiend bedrijf met de naam Green.DNA als resultaat.

Ambassadeur van duurzaamheid

Als conceptontwikkelaar en directeur van diverse vergader- en conferentieoorden, wordt Sam regelmatig met duurzaamheidsvraagstukken geconfronteerd. Hij is door schade en schande wijs geworden. Niet geleid door bestaande overtuigingen en duurzaamheidsdogma’s vindt hij zijn eigen weg in de duurzaamheidsjungle. Hij praat uit ervaring en verbaasd zich nog elke dag over de misverstanden als het om duurzaamheid gaat. Sam noemt zich ambassadeur van duurzaamheid tegen wil en dank. Hij is een criticaster en nodigt mensen uit geen volgers van de massa te zijn, maar authentiek en slimmer met duurzaamheid om te gaan.

Spreker

Alle ervaringen die Sam heeft opgedaan in de afgelopen jaren, heeft hij verwerkt in een boeiende inspiratiesessie over ondernemerschap, duurzaamheid, innovatie en/of vitaliteit. Ongekunsteld schopt hij tegen ‘heilige huisjes. Niet om te shockeren, maar juist om tot de kern door te dringen. Zijn verhaal zet aan tot anders denken en doen en verandert een probleem in een potentiële kans.

Lees: Wat doe jíj eigenlijk?

‘Duurzaamheid, vitaliteit en innovatie zijn prachtig, maar we denken te groot en te ingewikkeld. Bij verandering maken we onszelf afhankelijk van de gevestigde orde, traditionele structuren en beperkende wetgeving en subsidies. Het kan anders. Simpeler, eigenwijzer, doordachter, baanbrekender en veerkrachtiger. Door anders te denken maar vooral door het gewoon te doen.’