Sam Verwaijen - Over Green.DNA

Sam Verwaijen

Ondernemer, innovator en inspirator

Sam Verwaijen

Sam Verwaijen (1980) is een bevlogen ondernemer en de eigenaar van Green.DNA. Een innovator, een visionair die altijd zoekt naar nieuwe mogelijkheden, kansen en inspirerende projecten. Door anders, simpeler en bewuster naar zaken te kijken resulteren deze samenwerkingen vaak in vernieuwende, duurzame concepten en succesvolle projecten. Een ondernemer met passie, daadkracht en lef. 

 

CONNECT!

HERE IS TO THE CEAZY ONES

The misfits.
The rebels.
The troublemakers.
The round pegs in the square holes.
The ones who see things differently.

They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them.

About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward.

And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

– Rob Siltanen –

Ondernemend

Toen Sam in 2005 Het Glazen Huis, centrum voor leiderschap in Klarenbeek van zijn vader overnam, ontwikkelde hij met zijn ondernemerschap en unieke visie het bedrijf snel naar een landelijk opererende evenementenorganisatie met diverse vergader- en evenementenlocaties in Nederland.

Anno 2019 is Green.DNA een gezonde en groeiende holding met diverse succesvolle bedrijven (Daadkracht BV, Innovatiekracht B.V., Veerkracht B.V., Mr.Green Apeldoorn B.V.) onder zich.

Ambassadeur van duurzaamheid

Als conceptontwikkelaar en directeur van diverse vergader- en congreslocaties, wordt Sam regelmatig met vraagstukken over duurzaamheid geconfronteerd. Hij heeft niet de oplossingen op een presenteerblaadje, maar is door schade en schande wijs geworden. Niet geleid door bestaande overtuigingen vindt hij zijn eigen weg in de duurzaamheidsjungle. Hij praat uit ervaring en verbaast zich nog elke dag over de misverstanden als het om duurzaamheid gaat. Sam noemt zich ambassadeur van duurzaamheid tegen wil en dank. Hij is een criticaster en nodigt mensen uit geen volgers van de massa te zijn, maar authentiek en slimmer met duurzaamheid om te gaan.

Spreker

Alle ervaringen die Sam heeft opgedaan in de afgelopen jaren, heeft hij verwerkt in een boeiende inspiratiesessie over ondernemerschap, duurzaamheid, innovatie en/of vitaliteit. Ongekunsteld schopt hij tegen ‘heilige huisjes. Niet om te shockeren, maar juist om tot de kern door te dringen. Zijn verhaal zet aan tot anders denken en doen en verandert een probleem in een potentiële kans.

Lees: Wat doe jíj eigenlijk?

‘Duurzaamheid, vitaliteit en innovatie zijn prachtig, maar we denken te groot en te ingewikkeld. Bij verandering maken we onszelf afhankelijk van de gevestigde orde, traditionele structuren en beperkende wetgeving en subsidies. Het kan anders. Simpeler, eigenwijzer, doordachter, baanbrekender en veerkrachtiger. Door anders te denken maar vooral door het gewoon te doen.’